Volg ons op Facebook

Dé kantoren, maar welke...?

Simmons & Simmons
Een wereldbaan bij Simmons & Simmons

Werk je bij Simmons & Simmons, dan maak je deel uit van een wereldwijd netwerk van ruim 20 advocatenkantoren. Zodra je start bij ons kantoor aan de Zuidas in Amsterdam, werk je in een internationaal georiënteerd team. Je werkt nauw samen met collega’s van over de hele wereld, ieder vanuit hun eigen, lokale expertise. Dat maakt je cases interessanter, groter en leerzamer. Want het échte werk speelt zich nu eenmaal vaak af op het internationale toneel.

Jij geeft je talent, wij geven veel terug
Bij Simmons & Simmons wordt veel gevraagd van onze medewerkers. We willen succesvol zijn, en daar hebben we jou bij nodig. Daarom vragen we talent, doorzettingsvermogen en ambitie. En jouw commitment, elke dag opnieuw. We vinden dat er tegenover jouw toewijding ook commitment van onze kant moet staan. Wat krijg je terug voor al je inzet? Met andere woorden, waarom is Simmons & Simmons een goede keuze voor jou? We geloven in return on commitment. Want als jij veel aan ons hebt, hebben wij veel aan jou. We werken in kleine teams, waardoor je veel verantwoordelijkheid krijgt en jezelf snel ontwikkelt. Onze collega’s zijn echte teamplayers en er heerst een open en ambitieuze werksfeer. Je krijgt boeiende cases die zich van landsgrenzen niets aantrekken en volop kans om jouw vakkennis in een wereldwijd perspectief te zien en te leren van nauwe samenwerking met internationale collega’s.

Jouw ontwikkeling
Om jezelf te blijven ontwikkelen krijg je bij ons diverse opleidingen en trainingen aangeboden bij elke nieuwe stap in je carrière. Je eerste drie jaar zullen vooral in het teken staan van je beroepsopleiding (NoVA, NOB, KNB), onze advocaten volgen ook de Law Firm School. Daarnaast volg je de Simmons & Simmons Development School en neem je deel aan onze internationale Simmons Promotions Schools.
Daarnaast vinden we het belangrijk dat je van elkaar blijft leren en daarom plaatsen we je altijd bij een ervaren collega of partner op de kamer. Je wisselt bij ons in principe niet van sectie, want wij geloven erin dat je talent beter tot zijn recht komt als je in een team past en werkt in een vakgebied waar je passie ligt.

Kennismaken
Als je wilt, staat onze praktijk al tijdens je studie volledig tot je beschikking. Gedurende het hele jaar zoeken wij student-stagiaires. Een stage is de ideale manier om de advocatuur, de fiscale praktijk, het notariaat en Simmons & Simmons écht te leren kennen. Je wordt betrokken bij lopende zaken, komt bij een ervaren medewerker op de kamer en krijgt opdrachten vanuit het hele team. Ook geef je gedurende je stage een presentatie aan je collega’s. Uiteraard neem je als stagiaire ook deel aan de wekelijkse kantoorborrels in onze eigen kroeg en alle andere activiteiten.
Daarnaast organiseren wij Legal Lunches, Inhousedagen en Business Courses, zijn we aanwezig op bedrijvendagen en kun je ons uiteraard volgen via Facebook en LinkedIn.
 
Join Simmons & Simmons. The whole world in one firm.
Ben jij de gedreven en ambitieuze student waar wij naar op zoek zijn en wil je meer weten over jouw mogelijkheden op ons kantoor? Ga dan naar onze website joinsimmons.com voor meer informatie of neem contact op met onze recruiter Tessa via 020 722 2504 of Tessa.vandepol@simmons-simmons.com.


Lexence 
Het Echte Werk

Wanneer je aan het begin van je carrière staat, wil je graag weten welk kantoor het beste bij je ambitie- en ontwikkelingsniveau past. Ieder kantoor is anders, ook Lexence. Onze advocaten en notarissen zijn specialisten, scherpe denkers die concrete adviezen geven. Bij Lexence geen dikke dossiers, maar strakke deals. Geen chique namen op de gevel, maar partners die met beide benen op de grond te staan.  Wij zoeken ondernemende juristen die klaar zijn, voor het echte werk. Ben jij er klaar voor?
 
Gespecialiseerd; vastgoed- en ondernemingsrecht
Lexence is een advocaten- en notarissenkantoor en biedt hoogwaardige oplossingsgerichte juridische ondersteuning, op de terreinen vastgoed- en ondernemingsrecht. Binnen deze twee specialisaties vallen onder meer transacties, notariaat, arbeidsrecht, procesrecht, projectontwikkeling, bouwrecht, huurrecht en omgevingsrecht. De ruim 125 professionals van Lexence werken in bevlogen teams geleid door betrokken partners. Dit kenmerkt Lexence. Lexence is een onafhankelijk kantoor dat waar zinvol andere adviseurs inschakelt in het binnen- en buitenland. Lexence kan daarvoor onder meer gebruik maken van haar Meritas-netwerk, een hoogwaardig wereldwijd juridisch netwerk van onafhankelijke kantoren.  
 
Verantwoordelijkheid en vrije tijd
Direct eigen verantwoordelijkheden door startende juristen; dat vindt Lexence belangrijk. Dit betekent meewerken aan projecten zoals binnenstedelijke her-inrichtingsobjecten of het oplossen van ingewikkelde disputen tussen verhuurders en huurders. De work-life balance nemen we heel serieus. We werken hard en leveren kwaliteit, maar vrije tijd is vrije tijd. Het echte werk gaat daarom voor ons niet alleen om werken, we vinden het ook belangrijk dat onze juristen buiten kantoor het beste uit zichzelf halen en stimuleren dat dan ook volop.
 
Carrière
Bij Lexence zijn de carrièrepaden helder. Je kunt partner worden wanneer je de ambitie hebt en
beschikt over de noodzakelijke kennis en ervaring én hebt bewezen daarnaast ook een goed
ondernemer te zijn. De partners en medewerkers van Lexence begeleiden je en
voorzien je van hun ervaring, naast de diverse opleidingen die je door de jaren heen zult gaan volgen.
Zo kent Lexence een eigen opleidingsprogramma dat gericht is op vaardigheden: de Lexence
Kennisladder.
 
Studentstage
Het volgen van een studentstage is bij uitstek een mogelijkheid om te onderzoeken of jij en de advocatuur of het notariaat een goede match vormen. Gedurende twee maanden word je betrokken bij de dagelijkse gang van zaken bij Lexence, in juridisch en sociaal opzicht. Hierbij kun je onder andere denken aan het bijwonen van zittingen en getuigenverhoren, het schrijven van notities en adviezen en aanwezigheid bij de jurisprudentielunches.  Maar ook de kantoorborrels en diverse sociale activiteiten. 
 
Orienteren
Kijk voor meer informatie over Lexence op www.werkenbijlexence.com of bel met Julie van Gremberghen, Recruiter, tel: 0205736711
 
Sollicitatie
Indien bovenstaand verhaal je aanspreekt, solliciteer dan nu op www.werkenbijlexence.com. We ontvangen graag je sollicitatiebrief, voorzien van een curriculum Vitae, cijferlijst en eventuele stagebeoordeling.De Brauw Blackstone Westbroek


DE BRAUW BLACKSTONE WESTBROEK

De Brauw. Een advocatenkantoor dat met cliënten mee de wereld overgaat en ze helpt, waar zij ook actief zijn. Onze advocaten, fiscalisten en notarissen zijn op hun best als ze werken aan multidisciplinaire internationale zaken die ertoe doen. Dit gebeurt in brede teams en met een helder doel: cliënten op hoog niveau adviseren op het gebied van corporate, litigation en regulatory. De Brauw legt al 145 jaar de lat hoog als het gaat om kwaliteit, innovatie en ontwikkeling. En daarom zijn we continu op zoek naar nieuwe talenten die ons kunnen versterken en vernieuwen.
 
Over De Brauw
De Brauw is een internationaal advocatenkantoor dat meer dan 70% van de hoofdkantoren van multinationals in Nederland adviseert. Bij De Brauw werken circa 650 werknemers in Amsterdam, Brussel, Frankfurt, London, New York, Shanghai en Singapore.
 
Oriënteren
Een goede manier om kennis te maken met De Brauw is een studentstage te lopen. Wij hebben op iedere sectie plaats voor studenten (advocatuur, notarieel en fiscaal) en je draait dan acht weken volledig mee. Er zijn ook mogelijkheden om stage te lopen bij ons kantoor in Brussel, New York, Shanghai of Singapore. Je kunt een tijdje als studerend medewerker bij De Brauw werken, of meedoen aan een van onze Business Courses. Zo’n business course is niet alleen een sociaal evenement, maar je leert er ook echt van. En je kunt ons natuurlijk ook ontmoeten op beurzen, banenmarkten en congressen in het hele land.
 
De Brauwerij
De Brauw gelooft in constante ontwikkeling van haar advocaten, notarissen en fiscalisten, en dat start in De Brauwerij. Alle stagiaires beginnen in deze aparte sectie waarin ze namens hun eigen cliënten helemaal zelfstandig zaken behandelen. Je leert er alle facetten van het vak in de praktijk. Natuurlijk krijg je daarbij volop hulp en begeleiding. Iedereen die De Brauwerij heeft gedaan is razend enthousiast: “Ik moest direct aan de slag, en daardoor heb ik in die zes maanden Brauwerij meer geleerd dan tijdens m’n studie”.
 
Na de Brauwerij
Ook na De Brauwerij bieden wij een uitgebreid en doorlopend opleidingsaanbod met cursussen en trainingen, zowel inhoudelijk als qua ontwikkeling van vaardigheden. Bij De Brauw houdt jouw opleiding dus nooit op. Verder vinden wij het belangrijk dat kantoorgenoten ervaring opdoen in het buitenland. Afhankelijk van je voorkeur en de beschikbare plaatsen kan dat bij onze vestigingen in Brussel, Frankfurt, Londen, New York, Shanghai of Singapore. En regelmatig worden kantoorgenoten gedetacheerd bij cliënten, of werken ze een periode bij een van onze bevriende advocatenkantoren in het buitenland.
           
Contact met recruitment
Wij willen graag met je kennismaken! Bel of mail met Robin Wetzer (020-577 1067), Robin.Wetzer@debrauw.com En kijk vooral op www.careersatdebrauw.com.


CMS
CMS is het zesde advocatenkantoor ter wereld. 1.000 partners. 4.500 juristen. 40 landen. 71 vestigingen. Wij zijn voortdurend op zoek naar talent. Het is onze ambitie om onze positie door groei verder uit te bouwen. Wij helpen onze cliënten bij het realiseren van hun ambities en dat doen wij ook voor jou. CMS – Your World First
 
Kantoorprofiel
CMS biedt gespecialiseerde juridische en fiscale diensten. Met wereldwijd 4500 juridische professionals en 71 kantoren bieden wij onze cliënten technische expertise en strategische kennis. Wij onderscheiden ons daarbij door betrokkenheid en kennis van onze cliënten en de sectoren waarin zij actief zijn.
Onze expertisegebieden zijn: Administrative Law, Commercial, Competition & EU, Consumer Products, Corporate/M&A, Dispute Resolution, Employment & Pensions, Energy, Funds, Hotels & Leisure, Infrastructure & Projects, Insolvency & Restructuring, Insurance, Intellectual Property, Lifesciences, Public Procurement, Real Estate & Construction, Tax, TMC (Technology, Media & Communications).
 
Carrièreperspectief
Onze filosofie ‘Your World First’ is gebaseerd op drie belangrijke pijlers die ons kantoor typeren: Client-centric, World vision, Performance-driven. Onze juristen werken vanuit deze filosofie en worden daartoe door ons opgeleid en ondersteund.

Wanneer je start bij CMS neem je deel aan de CMS Academy met daarin het speciaal ontwikkelde opleidingsprogramma met juridisch inhoudelijke en vaardigheidstrainingen. Samen met andere stagiaires doorloop je dit gevarieerde programma gedurende je stageperiode, waarbij je veel kennis en contacten opdoet.

Ook neem je tijdens en na je stage deel aan het internationale CMS Core Curriculum, een programma van opleidingen en trainingen voor jong talent van CMS, dat steeds in een ander land gehouden wordt. Je leert er je internationale kantoorgenoten kennen, waarmee je in de dagelijkse praktijk samenwerkt. Deze kom je ook tegen tijdens onze internationale events, zoals de CMS Football Cup die elk jaar plaatsvindt. Daarnaast kun je, na je stage, via ons internationale secondment programma een periode bij een CMS-kantoor in het buitenland werken. Zo bieden we je een prima basis om jouw ‘world vision’ te verbreden.

Bij CMS werk je snel zelfstandig aan zaken, maar ook in teams met ervaren kantoorgenoten aan uitdagende kwesties. We ondersteunen je daarbij door kennissystemen en een professionele staf en wij bieden je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Wie bij CMS werkt is dus ‘in good company’ en krijgt alle ruimte voor een mooie carrière.

Kwaliteit is in onze markt een gegeven. Daarom leggen wij de lat hoog en is de selectie streng. We kijken niet alleen naar je kennis, maar vooral ook naar je persoonlijkheid, drijfveren en motivatie. Wij investeren immers veel in je wanneer je bij ons kantoor komt en wij verwachten daarom hetzelfde van jou.

Studentstage? Solliciteren?
Zit je in de eindfase van je studie Nederlands, Notarieel of Fiscaal recht en wil je kennismaken met CMS tijdens een achtweekse studentstage? Mail ons dan een korte motivatie met de gewenste periode en de rechtsgebieden van jouw voorkeur, samen met je CV en cijferlijst. Ondernemende advocaat-stagiaires, kandidaat-notarissen of junior belastingadviseurs die direct willen meebouwen aan het succes van CMS kijken op www.cms-dsb.com of contact opnemen met onze Recruiter Misha Verbeek via misha.verbeek@cms-dsb.com of 06- 54 237 403.


Dirkzwager
Maak kennis met Dirkzwager

Wij zijn Dirkzwager. Een groot advocaten- en notarissenkantoor met vestigingen in Arnhem en Nijmegen. Bij ons werken 260 medewerkers van wie 120 advocaten en (kandidaat-)notarissen. Wij zijn actief op veel verschillende rechtsgebieden en werken vooral voor grote en middelgrote bedrijven, instellingen en overheden.

Over ons
Dirkzwager is een kantoor waar ambitieuze en gemotiveerde advocaten en (kandidaat-)notarissen op hoog niveau aan juridische dienstverlening doen. Dat doen we in een fijne omgeving. Met aandacht voor ieders persoonlijkheid en work-life balance. Innovatie en gedrevenheid vinden wij belangrijk.
Actief kennis delen
Actief kennis delen zit in ons DNA. Dat doen wij onder andere door het publiceren van meer dan 1.500 juridische online blogs per jaar. De blogs gaan vaak over actuele ontwikkelingen in de jurisprudentie en de wetgeving. Kijk bij gelegenheid eens op http://partnerinkennis.nl/. Misschien doe je er wel inspiratie op voor een leuk onderwerp voor een paper of scriptie.

Jouw leercurve centraal

Bij Dirkzwager ga je leren, maar vooral ook doen. Je krijgt de kans om een actieve juridische rol te spelen, verantwoordelijkheid te nemen, zelf publicaties te schrijven, workshops te geven en zichtbaar te zijn. We verwachten dat je zelfbewust gaat werken aan het opbouwen van een specialisme, vanuit het perspectief van jouw cliënten. Uiteraard binnen de kaders van onze organisatie en je eigen leercurve. Dat alles doe je binnen één

specifieke sectie.
Kijkje in de keuken
We nodigen je graag uit om een keer écht te komen kijken hoe het is om bij ons te werken. Tijdens een student-stage kom je erachter wat werken in de praktijk inhoudt en leer je bovendien de cultuur binnen Dirkzwager kennen.
Lukt stage lopen niet, maar ben je toch benieuwd naar Dirkzwager? Kijk voor alle mogelijkheden op www.werkenbijdirkzwager.nl. Steef Verheijen, onze recruiter en voormalig advocaat, vertelt je ook graag meer. Je kunt hem altijd bellen of mailen.

E: verheijen@dirkzwager.nl
T: 026-353 84 68


Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn
Pels Rijcken. Midden in de maatschappij

Werken bij Pels Rijcken betekent dat je regelmatig de voorpagina haalt. Want we doen zaken die grote impact hebben op het dagelijks leven. Bijvoorbeeld op het gebied van milieu, gezondheidszorg, infrastructuur, ondernemen of cassatie. Niet vreemd, want naast dat de Staat een belangrijke cliënt is, treden wij ook veel op voor grote commerciële bedrijven. Kortom, we staan als top 10-kantoor, met ruim 300 medewerkers echt middenin de maatschappij.
 
Passie voor inhoud
Passie voor juridische inhoud en vakmanschap, dat is wat ons drijft. Alleen dan kun je meesterlijke kwaliteit leveren. De advocaten en notarissen van Pels Rijcken werken in een van de negen secties, waarin vrijwel alle rechtsgebieden vertegenwoordigd zijn. Als full service kantoor staan we regelmatig in de rechtszaal. Procederen, pleiten... het echte werk. Van de kantonrechter tot aan de Hoge Raad.
 
Jouw ontwikkeling

Kennis van het recht. Wat kan er voor een advocaat of notaris nog meer belang­rijk zijn? Jouw persoon­lijke ont­wikke­ling, vinden wij. Dat je verschil­lende vaar­dig­heden en persoon­lijk leider­schap ontwik­kelt. Daarom heeft Pels Rijcken “De Verrijcking”. Een oplei­dings-
­prog­ramma dat je hele carrière blijft door­gaan, van stagiaire tot en met partner. Pels Rijcken is één van de weinige kan­toren dat zo’n uitgebreid ontwikkel­programma op maat biedt.
 
Ervaar het zelf
Kennismaken met Pels Rijcken kan op vele manieren. We organiseren regelmatig juridische activiteiten en nemen deel aan evenementen, zoals recruitmentdiners, congressen, banenmarkten en bedrijvendagen. Op onze website vind je alle informatie over deze activiteiten en kun je jezelf aanmelden. Bezoek ook onze Facebook- en LinkedInpagina. Wil je meer weten, neem dan contact op met een van onze recruiters.
 
                                                                
Elisabeth Matthes                                                 Tessa van de Loo 
de.matthes@pelsrijcken.nl                                 tem.vandeloo@pelsrijcken.nl
070-515 3825                                                            070 – 515 3249
 
 

Hogan Lovells
Hogan Lovells is ontstaan door een fusie van de twee vooraanstaande internationale advocatenkantoren Lovells en Hogan & Hartson. Wereldwijd werken ruim 2500 juristen bij Hogan Lovells op meer dan 45 verschillende kantoren in Afrika, Azië, Australië, Europa, Latijns Amerika het Midden-Oosten en de Verenigde Staten.

Hogan Lovells Amsterdam

Bij ons Amsterdamse kantoor werken ongeveer 100 mensen, waaronder meer dan 50 advocaten, (kandidaat) notarissen en fiscalisten. Wij zien het als onze kerntaak om de internationale zaken- en financiële wereld vanuit diverse specialisaties op topniveau te adviseren. De beperkte omvang van ons kantoor in Amsterdam maakt Hogan Lovells een unieke speler op de markt. Het kantoor bevindt zich op de Zuidas. 
 
Onze specialisaties
Hogan Lovells is op veel verschillende rechtsgebieden actief. De juridische kwesties die wij voorgelegd krijgen bestrijken een breed spectrum van sectoren en continenten. De specialisaties van Hogan Lovells Amsterdam zijn ondergebracht in de volgende Business Units:
- Corporate, Mergers & Acquisitions (M&A)
- Banking & Finance, Capital Markets
- Intellectual Property, Media & Technology
- Government Regulatory
- Privacy & Cybersecurity
- Employment
- Litigation
- Tax

Mogelijkheden
Bij Hogan Lovells kun je alle kanten op. Naast de mogelijkheden tot het werken als advocaat-stagiair, kandidaat-notaris of fiscalist biedt Hogan Lovells de mogelijkheid tot het lopen van een studentstage. In acht weken neem je, onder goede begeleiding, een kijkje achter de schermen van onze uiteenlopende rechtspraktijk. Tijdens deze studentstage maak je kennis met alle facetten van de juridische dienstverlening. Daarnaast hebben we regelmatig vacatures voor parttime juridische werkstudenten die ondersteuning bieden op de diverse Business Units gedurende een aantal maanden. Je draait volledig mee en bent zeer betrokken bij betreffende praktijkgroep.

Jouw Ontwikkeling

Wanneer je bij ons aan de slag gaat als advocaat-stagiair volg je naast de dagelijkse werkzaamheden binnen je eigen rechtsgebied een aanzienlijk aantal trainingen en opleidingen. Hogan Lovells is een erkend opleidingsinstituut en doet mee aan Law Firm School. Hogan Lovells biedt je de mogelijkheid om je persoonlijke vaardigheden en juridische kennis verder te ontwikkelen. Wij kennen geen verplichte stage wissel. Dat geeft je de kans een echte specialist te worden.
Kijk voor meer informatie en actuele vacatures op www.werkenbijhoganlovells.com.
Vragen? Neem dan contact op met amsterdam.recruitment@hoganlovells.com.

Ploum Lodder Princen
Ploum Lodder Princen is een open, daadkrachtig en pragmatisch kantoor. Plezier in het werk en gedrevenheid gaan hand in hand met excellente resultaten voor onze cliënten. Dat merk je op ons kantoor en zie je ook in onze werkwijze en arbeidsvoorwaarden. Via onze Ploum Academy volgen
onze mensen intern diverse opleidingen die door gerenommeerde docenten worden gegeven. Ervaren medewerkers volgen tenminste één postdoctorale opleiding. Een goede balans tussen werk en persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk.

Ploum Lodder Princen is een advocaten- en notarissenkantoor dat effectieve juridische oplossingen voor bedrijven biedt. De 125 medewerkers werken vanuit één vestiging in Rotterdam. Dat brengt zijn eigen dynamiek met zich mee. Het kantoor richt zich op vraagstukken voor nationale en internationale ondernemingen, instellingen en overheden bij fusies en overnames en op het gebied van arbeidsverhoudingen en medezeggenschap, faillissementen en insolventies en commerciële contracten. Daarnaast beschikt Ploum Lodder Princen over specialistische expertise op het gebied van mededingingsrecht, intellectuele eigendom, IT en privacy, economisch strafrecht, bestuursrecht en verzekeringsrecht. Ook werken wij veel voor klanten uit de sectoren energie, technologie en zorg.

Stage
Als student-stagiair bieden wij je de mogelijkheid om tijdens de studie in twee maanden nader kennis te maken met ons kantoor, de advocatuur of het notariaat. Je draait mee op één van onze secties en bent volwaardig lid van het team: je bereidt processtukken voor, beantwoordt rechtsvragen en doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Gedurende de twee maanden stage is een ervaren advocaat of (kandidaat-)notaris jouw mentor.

Wij vinden het belangrijk dat al onze medewerkers ondernemerschap in zich hebben; dit geldt dus ook voor stagiairs. Je kunt en je durft verantwoordelijkheden te nemen. Je bent gedreven om je kennis te vergroten en te delen. Je kunt goed samenwerken en je streeft ernaar complexe juridische vraagstukken op te lossen voor interessante cliënten.

Heb je interesse in een betaalde studentstage voor twee maanden? Je kunt je sollicitatie, voorzien van CV, cijferlijsten en motivatie, toesturen via werkenbijploum.nl/stages.

Volg ons op Facebook.
Meer weten over ons kantoor?
Kijk op ploum.nl of werkenbijploum.nl voor meer informatie en evenementen.


Aanmelden

De aanmeldingen voor de Leidse Juridische Bedrijvendag 2018 en de Carrièreweek zijn geopend!
Houd onze Facebook en site in de gaten om op te hoogte te blijven!