Volg ons op Facebook

Het weekprogramma 2018

Vrijdag 2 maart: De carrièreweek zal worden ingeluid met niets minder dan een etiquette masterclass. De koning van de etiquette, Jan Jaap van Weering, komt een masterclass verzorgen. Het thema zal zakelijke etiquette en omgangsvormen betreffen, tevens gericht op de internationale praktijk.

Maandag 5 maart: Dit is de échte skills dag! De dag zal worden begonnen met een sollicitatieworkshop, verzorgd door Tessa van de Pol (recruiter) van Simmons & Simmons. Zij zal jou leren een sollicitatiebrief te schrijven, hoe je een goed en duidelijk CV opstelt, wat je wel of juist niet moet doen tijdens een sollicitatiegesprek en een stukje assessment.
Ook zullen op deze dag de één-op-één gesprekken plaatsvinden met een aantal kantoren die ook aanwezig waren bij de Leidse Juridische Bedrijvendag. Gedurende dit gesprek kun je op een laagdrempelige en persoonlijke manier het kantoor beter leren kennen en zij jou ook. 
De dag zal worden afgesloten met een workshop Personal Branding van Brunel. Je leert hoe je jezelf het beste kan verkopen, waar je uniek in bent en wat je onderscheidt van anderen.

Dinsdag 6 maart: Tijdens de externe dag zullen wij een bezoek brengen aan de KNVB en daarnaast aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De grootste amusementsindustrie van Nederland is het voetbal. 
Op dinsdag 6 maart heb jij de mogelijkheid om een unieke inkijk te krijgen in deze organisatie die dagelijks met alle aspecten van het recht te maken heeft. 
Het bezoek aan Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zal in het teken staan van de juridische carrièremogelijkheden bij de Overheid! Er is namelijk nog veel meer buiten de advocatuur. 

Woensdag 7 maart: Woensdag zal in het teken staan van LinkedIn. Elliot Obreen zal een LinkedIn-workshop organiseren. Elliot heeft ervaring op gedaan in het HR en het vervullen van meerdere High-End vacatures. Hij zal behandelen hoe recruiters mensen vinden op LinkedIn en hoe je dat kan beïnvloeden.

Donderdag 8 maart: Donderdag 8 maart is de Unidag. Er zal een workshop 'werken bij de universiteit' worden gegeven door verschillende promovendi. Door middel van één-op-één gesprekken kun jij al je vragen stellen. Een unieke kans om in gesprek te gaan met promovendi. Je krijgt te horen hoe een wetenschappelijk onderzoek wordt voorbereid en hoe je hier jaren mee bezig bent. De workshop geeft een duidelijk beeld van de mogelijkheden die eens niet richting de kantoren gaan, maar je terugbrengen bij de faculteit.

Vrijdag 9 maart: Schuif op vrijdag 9 maart aan bij het kantorenontbijt! Dit is dé kans om informeel in contact te komen met de regionale advocatenkantoren uit Leiden en omstreken.


Aanmelden

De aanmeldingen voor de Leidse Juridische Bedrijvendag 2018 en de Carrièreweek zijn geopend!
Houd onze Facebook en site in de gaten om op te hoogte te blijven!